Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα και σπούδασα στην Αθήνα. Είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Παιδοψυχολογίας (Msc in the Psychology of Child Development), του Πανεπιστημίου του Central Lancashire, στη Μ. Βρετανία (2012-2013). Επίσης, μέσα από τριετή κατάρτιση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική/Ψυχοθεραπεία απέκτησα το Postgraduate Diploma in Person Centered Counselling /Psychotherapy, στο Κολλέγιο ICPS σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης (2013-2016).

Έχοντας πάντα κατά νου την αξία της διεύρυνσης της γνώσης και λόγω του ενδιαφέροντός μου να προσεγγίσω ψυχολογικά παιδιά και εφήβους με ιδιαιτερότητες και μαθησιακές δυσκολίες, το 2012 παρακολούθησα το ετήσιο επιμορφωτικό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που διοργάνωσε η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Αθηνών. Ακόμη, το 2015 θέλοντας να έρθω σε επαφή με διαγνωστικά εργαλεία αξιολόγησης της προσωπικότητας, έλαβα πιστοποίηση από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ για την εκπαίδευσή μου στο Πρόγραμμα των προβολικών δοκιμασιών Children’s Apperception Test (C.A.T) και Thematic Apperception Test (T.A.T) για παιδιά και ενήλικες αντίστοιχα.

Απέκτησα κλινική εμπειρία στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», μέσα από συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα της Μονάδας Εξωτερικών Ιατρείων, συμμετέχοντας στη λήψη ψυχοκοινωνικού ιστορικού παιδιών και στη χορήγηση διαγνωστικών τεστ, καθώς και στη λειτουργία του Ειδικού Ιατρείου Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Επιπροσθέτως, το 2015 συμμετείχα στο πιλοτικό πρόγραμμα ψυχικής υγείας ενηλίκων στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αρωγής & Προαγωγής Υγείας, του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Ακταία». Την ίδια περίοδο οργάνωσα επίσης πιλοτικά ένα δωρεάν Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Εφήβων στο 4ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Τέλος, επειδή θεωρώ ότι η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση βοηθά τον άνθρωπο σε κάθε ηλικία να έρθει σε επαφή με τα αληθινά του συναισθήματα και να φανερώσει γνήσιες πτυχές του εαυτού του, πολλές φορές φέρνω σε επαφή την τέχνη με την ψυχοθεραπεία. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με εικαστικές δραστηριότητες, όπως μικρές χειροτεχνίες και ζωγραφική και χρησιμοποιώ συχνά εικαστικά στοιχεία στη συμβουλευτική παιδιών και εφήβων. Αγαπώ επίσης τη μουσική, το χορό, τον κινηματογράφο και το θέατρο, τα οποία θεωρώ εξίσου θεραπευτικά στη ζωή μας.