Ομάδα αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης

Αναπτύσσομαι προσωπικά σημαίνει εξελίσσομαι και διευρύνομαι συναισθηματικά, ταυτόχρονα με τη βιολογική μου ωρίμανση. Σημαίνει ότι βρίσκω τον δικό μου τρόπο να πορεύομαι στη ζωή σεβόμενος τις αξίες μου, τα όριά μου, τον ρυθμό μου. Ο δρόμος αυτός είναι λιγότερο μοναχικός όταν τον μοιράζεσαι με ανθρώπους που έχουν αντίστοιχες αναζητήσεις, διάθεση για αυτο-εξερεύνηση, καθώς και ανάγκη για επικοινωνία και σύνδεση. Ζούμε σε μια εποχή όπου οι ευκαιρίες για ουσιαστική επαφή δεν είναι συχνές. Ταυτόχρονα, παραμένει άσβεστη η ανάγκη μας να συνδεθούμε αληθινά και ελεύθερα με τους άλλους, να μοιραστούμε τις προσωπικές μας ιστορίες, να εκφραστούμε και να νιώσουμε αποδεκτοί γι’αυτό που είμαστε και για τον τρόπο που αισθανόμαστε.

Η ομάδα προσωπικής ανάπτυξης προσφέρει την ευκαιρία να διερευνηθούν όλες αυτές οι δυνατότητες μέσα σε ένα προστατευμένο, ασφαλές πλαίσιο, όπου κυριαρχούν ο σεβασμός για το κάθε μέλος, η εχεμύθεια και η ενθάρρυνση να είναι ο καθένας ο πραγματικός του εαυτός. Αποσκοπεί στη συναισθηματική διεύρυνση των μελών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν μια βαθιά διαπροσωπική οικειότητα. Μέσα από αυτήν την ομαδική εμπειρία, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους και να εκφραζόμαστε περισσότερο αυθεντικά. Αποκτούμε δύναμη, αυτοπεποίθηση, εμπλουτιζόμαστε μέσα από τις εμπειρίες των υπόλοιπων μελών και νιώθουμε λιγότερο "μόνοι" σε όσα βιώνουμε. Συνειδητοποιούμε ότι όλοι ως άνθρωποι έχουμε μία κοινή βάση αναγκών και ότι είναι φυσικό οι πιέσεις και οι δυσκολίες της καθημερινότητας να μας κλονίζουν. Δημιουργούμε μία κοινότητα που στηρίζει όλα τα μέλη της στις δύσκολες στιγμές τους, αλλά και τους δίνει ώθηση να δημιουργήσουν τη ζωή που ονειρεύονται.

Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας της Μαρίας Μεράντζα, στην Αγ. Παρασκευή.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Συντονίστριες ομάδας

Μαρία Μεράντζα: Ψυχολόγος- Pgd στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία 

Μαριέτα Βέττα: Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Μsc στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

 

 Επικοινωνία

Τ: 6938600022 - 6936743636

E-mail: maarjeta@yahoo.gr  -  merantza.m@gmail.com